Razvoj govornih vještina uz aktivnost Elssy mobitel

Razvoj govornih vještina uz aktivnost Elssy mobitel

U učenju stranog jezika jedna od najvažnijih vještina je govorna vještina. Aktivnost Mobitel u aplikaciji Elssy može biti vrlo praktična za razvoj govornih vještina bilo kojeg stranog jezika, osobito u osnovnoj školi . Evo nekoliko praktičnih savjeta:


  1. Napravite skupinu koja sadrži ono o čemu Vaše dijete ili učenik treba znati govoriti. Umjesto unosa pojmova odaberite slike iz tražilice u aplikaciji ili iz galerije Vašeg uređaja. Pokrenite aktivnost Elssy Mobitel tako da se najprije pojavi slika. Pustite da Vaše dijete o svakoj slici kaže nekoliko rečenica na stranom jeziku. Na primjer, ako učenici trebaju naučiti opisivati osobe korištenjem pojmova kao što su tall, short, curly hair i sl. u tražilici pronađite fotografije omiljenih pjevača ili glumaca i kad se na Elssy mobitelu pojavi slika, učenik opisuje što vidi. Naravno, kod mlađe djece poželjno je da to bude uz pomoć roditelja ili učitelja. Da bi ovako kreirana skupina dobro funkcionirala i u ostalim aktivnostima, predlažemo da u prostor za definiciju upišete glavno obilježje slike (npr. tall, fat itd.). Da bi vježba govorenja bila uspješnija, predlažemo da korisnik najprije usvoji potrebne pojmove “igranjem” aktivnosti u aplikaciji.

  2. Vrlo često profesori stranog jezika od učenika viših razreda traže objašnjenja riječi na stranom jeziku. Ovu vrlo korisnu vještinu možete vježbati pomoću aktivnosti Elssy mobitel u aplikaciji Elssy. Unesite željene pojmove na stranom jeziku i kratke definicije koje mogu biti ili na materinskom ili na stranom jeziku. Pokrenite aktivnost Elssy mobitel tako da se prikazuju samo pojmovi i objašnjavajte ih na stranom jeziku. Nakon određenog vremena vježbe pomoću Elssy tableta osjetit ćete napredak.

  3. Jedan od najboljih načina je učiti vokabular u kontekstu. Unesite pojam i kraću rečenicu o tom pojmu. Prođite aktivnost Elssy tablet na uobičajeni način, a zatim pokrenite samo pojmove i za svaki pojam napravite svoju vlastitu rečenicu i glasno ju izgovorite. Po želji, rečenicu možete i zapisati.

  4. Jedan od vrlo čestih zadataka u nastavi stranih jezika je nadopunjavanje rečenica riječima koje nedostaju. Unesite kratke rečenice i iz njih izostavite npr. glagole ili neku drugu vrstu riječi. U prostor za definiciju upišite riječ koja nedostaje. Pokrenite aktivnost Elssy mobitel i naučite riječi u kontekstu. Nakon aktivnosti Elssy mobitel provježbajte i na zadacima višestrukog odabira kroz druge zabavne aktivnosti u aplikaciji. Na ovaj način naučit ćete riječi u kontekstu i poboljšati razumijevanje.

Kontakt informacije

Prijavite se na newsletter

© Copyright Elssy 2023 | Developed by RedCode